Βιογραφικό

Γιώργος ΣερκεδάκηςΟ Γιώργος (Γιώργης) Σερκεδάκης γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Σίβα Ηρακλείου. Σπούδασε υπολογιστές.
Δούλεψε, περίπου δυο χρόνια, σε σκληρές οικοδομικές δουλειές, σε μεταφορική και διαφημιστική εταιρεία.
Από το 1975-όλως τυχαία-μέχρι και το 2008 σταδιοδρόμησε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των Δημοσίων Σχέσεων και  του βιομηχανικού μάρκετιγκ χωρίς να αφομοιωθεί,σε δυο πολυεθνικές εταιρείες  κατασκευής ηλεκτρομηχανολογικών εξοπλισμών και συστημάτων παραγωγής. 
Γράφει ποίηση, συστηματικά από το 1970 και από το 1980  και δοκιμιακά κείμενα.
Βασικός συντελεστής στην εβδομαδιαία εκπομπή Τέχνη και Λόγος στο ραδιόφωνο της ΥΕΝΕΔ στην Θεσ/κη- αρχές της δεκαετίας του 1980– όπου παρουσίασε με τον φιλόλογο και συγγραφέα  Στέργιο Βαγγλή σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Λογοτεχνίας.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, με επαρχιακές και αθηναϊκές  εφημερίδες και έχει εκδώσει από το 1978 μέχρι το 1989 τρεις ποιητικές συλλογές - οι δύο εκτός εμπορίου και το 2018 ένα παιδικό με στιχουργήματα- εκτός εμπορίου και μια ποιητική συλλογή.

Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά και Αγγλικά και έχουν μελοποιηθεί  από τον Γιάννη Σερκεδάκη και τον ομότιμο καθηγητή μουσικολογίας Δημήτρη Θέμελη.
Τα πρώτα του ποιήματα παρουσιάστηκαν στα Θρακικά Χρονικά το 1974 και τα τελευταία στην Aγγλική το 2010 στην ετήσια έκδοση των GREEK LETTERS της Ένωσης Ελλήνων Μεταφραστών  σε μετάφραση του ομότιμου καθηγητή Μάριου Β. Ραίζη. Είχε την τύχη να γνωρίσει και να διδαχτεί από σημαντικούς ανθρώπους-πνευματικούς και μη- που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη και  την φιλία τους.

Σημαντικώτεροι άνθρωποι στη ζωή του ήταν : η ανεκτίμητη σύντροφος και γυναίκα του επί 31 χρόνια ΜΑΡΙΑ  ΛΟΓΟΘΕΤΗ , που έχασε το Μάρτη του 2009 από σοβαρά προβλήματα υγείας και πλέον : ο μονάκριβος γιος του Γιάννης που απέκτησε το 2012 με την τωρινή του σύντροφο Κέλλυ Μοσχονά.