Βιογραφικό
Γιώργος ΣερκεδάκηςΟ Γιώργος  (Γιώργης)  Σερκεδάκης γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Σίβα Ηρακλείου. Σπούδασε υπολογιστές.
Δούλεψε, περίπου δυο χρόνια, σε σκληρές οικοδομικές δουλειές, σε μεταφορική και διαφημιστική εταιρεία.
Από το 1975 - όλως τυχαία- μέχρι και το 2008 σταδιοδρόμησε και ξεχώρισε χωρίς να αφομοιωθεί, στο ανταγωνιστικό  περιβάλλον των Δημοσίων Σχέσεων και  του Ηλεκτρομηχανολογικού Μάρκετινγκ, σε δύο Πολυεθνικές εταιρείες κατασκευής βιομηχανικών εξοπλισμών και παραγωγικών συστημάτων.
Γράφει ποίηση, συστηματικά από το 1970 και από το 1980  και δοκιμιακά κείμενα.
Βασικός συντελεστής στην εβδομαδιαία εκπομπή Τέχνη και Λόγος στο ραδιόφωνο της ΥΕΝΕΔ στην Θεσ/κη- αρχές της δεκαετίας του 1980– όπου παρουσίασε με τον φιλόλογο και συγγραφέα  Στέργιο Βαγγλή σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Λογοτεχνίας.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά , με επαρχιακές και αθηναϊκές  εφημερίδες και έχει εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές - οι δύο εκτός εμπορίου.
Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά και Αγγλικά και έχουν μελοποιηθεί  από τον Γιάννη Σερκεδάκη και τον ομότιμο καθηγητή μουσικολογίας Δημήτρη Θέμελη.
Τα πρώτα του ποιήματα παρουσιάστηκαν στα Θρακικά Χρονικά το 1974 και τα τελευταία στην εκτός εμπορίου πολύγλωσση ετήσια έκδοση 2009-2010 των GREEK LETTERS- Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία της Ένωσης Ελλήνων Μεταφραστών.
Είχε την τύχη να γνωρίσει και να διδαχτεί από σημαντικούς ανθρώπους-πνευματικούς και μη- που τον τίμησαν με εμπιστοσύνη και φιλία ανεξαργύρωτη.
 
Σημαντικώτερος άνθρωπος στη ζωή του ήταν η γιατρός και ποιήτρια 
ΜΑΡΙΑ  ΛΟΓΟΘΕΤΗ 
ανεκτίμητη σύντροφος και γυναίκα του επί 31 χρόνια, που έχασε το Μάρτη του 2009 ύστερα από πολύχρονη ταλαιπωρία της.